Zoeken

Nederland raadt burgers af naar Marokko te reizen (update)

8 juni 2017 - 15:30 - Wereld

©

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken heeft het reisadvies voor Marokko aangescherpt vanwege de protesten in de Rif.

Het ministerie vraagt volgens Aljarida24 aan Nederlanders die Marokko willen bezoeken om al hun gegevens bekend te maken zoals hun adres in het koninkrijk en de reden van hun bezoek.

Marokko wordt beschouwd als een stabiel land, maar Nederlanders moeten waakzaam blijven vanwege de aanhoudende protesten in het noorden van het land, aldus het ministerie.

De afdeling waarschuwt ook voor de slechte gezondheidsinfrastructuur buiten de grote steden. Het ministerie heeft tevens een applicatie waar Nederlanders die zich naar Marokko willen begeven dat kunnen aangeven en er de belangrijkste informaties over het koninkrijk kunnen vinden.

Update 8 juni 2017

De Nederlandse ambassade in Marokko heeft de informatie ontkend. In het grootste gedeelte van Marokko is er geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Enkel in de Sahara en het grensgebied met Algerije zijn er risico’s. Beide gebieden worden desondanks niet afgeraden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team