Zoeken

Grote Omvolking-theorie: onderzoek naar Filip Dewinter in Nederland

14 juli 2022 - 09:40 - Wereld

©

De Nederlandse Nationaal Coördinator voor Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft een onderzoek ingesteld naar de Belgische extreemrechts leider Filip Dewinter, die op de televisie verklaringen maakte over de theorie van de Grote Omvolking. Dit gebeurt wanneer een nieuwe, islamitische of anderskleurige immigrantenbevolking, de autochtone bevolking verdringt of vervangt.

Op verzoek van de linkse partijen en politici die het Nederlands parlement controleren, D66, VVD, PvdA, GroenLinks, PvdD, ChristenUnie, Denk, Volt en Lijst Gundogen, heeft de staatssecretaris van Cultuur en Media (D66) de coördinator van NCTV opgedragen een onderzoek in te stellen naar de Vlaams-nationalistische leider Filip Dewinter, meldt RAIR Foundation USA.

Lees ook: Marokkaanse barbier aan Filip Dewinter: "Vertrouw jij een Marokkaan achter jou met een scheermes?" (video)

Het onderzoek volgt op een interview dat Dewinter gaf op 10 mei 2022 aan radiozender Ongehoord Nederland, waarin hij inging op zijn nieuwste boek “Omvolking-De Grote Vervanging”. In het interview sprak de schrijver en politicus over de drastische demografische veranderingen in Vlaanderen, Nederland en Europa. Hij aarzelde niet om het woord "herbevolking" te gebruiken.

Filip Dewinter reageerde op het onderzoek dat tegen hem gevoerd wordt. "Dit zogenaamde onderzoek wekt de indruk dat ik direct of indirect aanzet tot geweld en terrorisme," zei hij. "Dit is niet alleen volslagen lachwekkend, maar het verhindert NCTV ook te doen waarvoor het in het leven geroepen is, namelijk echte terreur voorkomen en bestrijden. Volgens de Nederlandse regering zijn de legitieme uitspraken van een democratisch gekozen politicus gevaarlijker dan de voortdurende dreiging van islamitische terreur".

Lees ook: Islamsafari Dewinter en Wilders gestopt in Brussel

Het Belgische parlementslid is van plan over dit onderzoek contact op te nemen met de Nederlandse ambassadeur. Hij zal de Nederlandse regering vragen het onderzoek te stoppen in het belang van de democratie en de goede betrekkingen tussen Vlaanderen en Nederland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team