Zoeken

Nederland: 16 jaar gevangenisstraf geëist voor moord op Yassine Majiti

18 oktober 2018 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het OM heeft een gevangenisstraf van 16 jaar geëist tegen de man die Yassine Majiti op 5 november 2017 op een parkeerplaats in Best doodschoot.

De 33-jarige Marokkaanse Bosschenaar wilde een ruzie sussen op de parkeerplaats tijdens een dansfeest toen hij een kogel door het hoofd kreeg. Hij overleed kort daarop in een ziekenhuis in Tilburg.

De hoofdverdachte, Toon N., haalde tijdens de ruzie een wapen uit zijn auto. Naar eigen zeggen werd hij belaagd door "een groep van dertig Marokkaanse leeuwen" en schoot in paniek een kogel af. Maar deze versie spreken getuigen en beveiligers tegen. "Er is niet per ongeluk geschoten, de verdachte heeft gericht op het hoofd van Yassine geschoten", verklaarde officier van justitie Janine Kramer op basis van de getuigenissen.

Een beveiliger in wiens armen Yassine Majiti stierf, sprak de verdachte tijdens het proces rechtstreeks aan. "Als je een pistool gebruikt, ben je sowieso een klootzak. Waarom kon je de vechtpartij niet aan ons overlaten? Ik zie nog steeds hoe Yassine in elkaar zakte en hoe jouw pistool daarna op mij gericht was. Ik hoop dat je in de gevangenis mag wegrotten."

De ouders van Yassine Majiti eisen tevens een schadevergoeding van 20.000 euro. Op 12 november zal de rechtbank uitspraak doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team