Zoeken

Celstraf geëist voor Marokkaanse die zoontje op station Amsterdam achterliet

16 oktober 2018 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Nabila R. liet vorig jaar haar zoontje van 3 jaar achter op Amsterdam Centraal. De 40-jarige vrouw stond daarvoor maandag terecht.

Volgens Nabila was de peuter achterlaten de enige oplossing. "Hij was heel erg ziek, hij praatte niet, niemand kon mij helpen.", vertelde de vrouw maandag via een tolk.

Dankzij camerabeelden kon de vrouw worden teruggevonden. De beelden tonen aan hoe ze op 26 november in het begin van de namiddag haar zoontje bij het busplatform achterliet en met twee reiskoffers wegliep. Een buschauffeur vond het jongetje en stapte naar de politie.

Nabila leefde op straat in Italië. In Nederland zocht ze hulp bij een vriendin maar die kon niet tegen het lawaai die haar zoontje maakte. De jongen is waarschijnlijk autistisch. Zelf wordt Nabila als "zwakbegaafd en analfabeet" beschreven.

Het OM eist 19 dagen celstraf wat overeenkomt met het aantal dagen die Nabila al heeft vastgezeten. Daarnaast vraagt het OM ook 60 dagen voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar, een behandelverplichting en dagbesteding. Het kindje werd in een pleeggezin opgevangen en is zelfs beginnen spreken.

Nabila hoopt in Nederland te mogen blijven. Haar zoontje wil ze terug en ook haar dochter die nog in Marokko woont zou ze graag naar Nederland willen halen. Maar daarvoor moet ze eerst een verblijfsstatus krijgen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team