Zoeken

Gevangenis voor Marokkaanse die kind op station Amsterdam achterliet

30 oktober 2018 - 16:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse vrouw die in november vorig jaar haar zoontje van 3 jaar op het station Amsterdam Centraal achterliet, is maandag veroordeeld.

De moeder kreeg een gevangenisstraf van 19 dagen opgelegd, wat gelijk is aan de periode die ze reeds in voorarrest doorbracht, een voorwaardelijke celstraf van 60 dagen en een proeftijd van 2 jaar.

Nabila liet haar zoontje achter omdat het volgens haar het enige was wat ze nog kon doen om hulp voor het kind te vinden. Het jongetje sprak toen niet en zou aan autisme lijden.

De rechter oordeelde dat de vrouw fout had gehandeld en haar zoontje "ernstig in gevaar heeft gebracht". De straf komt overeen met wat het Openbaar ministerie had geëist.

Nabila hoopt in Nederland te mogen blijven maar heeft geen vaste woonplaats. Ze wordt bovendien als zwakbegaafd en analfabeet beschouwd. De peuter doet het beter. Hij werd aan een pleeggezin toevertrouwd, spreekt nu Nederlands en gaat naar school. Nabila hoopt haar zoontje terug te krijgen en haar dochter die in Marokko woont, te laten komen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team