Zoeken

Mocro-maffia: broer Saïd Razzouki aangehouden

17 november 2018 - 10:00 - Wereld

©

Zaki Razzouki, de broer van het internationaal gezochte Mocro-maffia kopstuk Saïd Razzouki, is eind oktober in Groningen gearresteerd.

Bij de arrestatie van de 39-jarige verdachte werden een pistool, een revolver en heroïne gevonden. Zaki Razzouki wordt van een inbraak verdacht en werd voor 90 dagen in voorarrest genomen.

Yassine Bouchikhi, advocaat van Zaki Razzouki, stelt dat de arrestatie van zijn cliënt niets te maken heeft met het onderzoek naar zijn broer. De politie is daar niet van overtuigd.

In december vorig jaar werd al een andere broer van Saïd Razzouki gearresteerd. Mohammed Razzouki (37) raakte toen gewond bij een liquidatiepoging. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Hakim Changachi en moet eind november voor de rechter verschijnen.

Saïd Razzouki en zijn kompaan Ridouan Taghi worden van een twintigtal liquidaties in Nederland maar ook van de schietpartij in Marrakech in november vorig jaar verdacht. Beiden worden sinds maart dit jaar internationaal gezocht.

De broers van Ridouan Taghi, Jamal (47) en Morad (30), werden eerder dit jaar in Marokko gearresteerd. Beiden zouden betrokken zijn bij de schietpartij in café La Crème in Marrakech. Daarbij werd Hamza Chaib, student geneeskunde en zoon van de voorzitter van het Hof van Beroep in Beni Mellal, per vergissing doodgeschoten.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team