Zoeken

Nederland: boete voor beledigen moslima met hoofddoek

2 januari 2018 - 21:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 56-jarige godsdienstleraar is tot een boete van 400 euro veroordeeld voor het beledigen van een doktersassistente vanwege haar hoofddoek.

Het 23-jarige slachtoffer, die in het Albert Schweitzer ziekenhuis werkt, krijgt 350 euro schadevergoeding.

Het incident dateert van 28 april. De beklaagde kwam met zijn doodzieke vader naar het ziekenhuis maar moest lang wachten op hulp. Hij vroeg herhaaldelijk aan het slachtoffer wanneer hij zou worden geholpen waarop ze antwoordde dat ze daar niet op kon antwoorden. Volgens de docent loog ze. Zijn vader was ernstig ziek, hij was "woedend" omdat hij niet geholpen werd. Hij snauwde toen "dom hoofddoekje" naar de jonge vrouw.

De leraar uit Dordrecht oordeelt dat hij haar niet beledigde maar enkel zijn ergernis uitte. Volgens hem had hij niets tegen de jonge vrouw zelf maar tegen haar geloof.

"Een hoofddoek staat symbool voor de islam. En de islam staat symbool voor jodenhaat en christenhaat. Dat is geen belediging. Het is een feit. Ik heb 447 Koranteksten gelezen. Tekst na tekst vol haat naar iedereen die geen moslim is.", vertelde hij voor de politierechter. De zaak gaat in hoger beroep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team