Zoeken

Nederland onderhandelt belastingverdrag met Marokko

16 maart 2024 - 09:00 - Wereld

©

Nederland start dit jaar onderhandelingen met Marokko over een nieuw belastingverdrag. Dit blijkt uit een overzicht van het Nederlandse ministerie van Financiën over de lopende en geplande belastingonderhandelingen.

In totaal onderhandelt Nederland dit jaar met 13 landen over verdragen om dubbele belasting te voorkomen en belastingontduiking tegen te gaan. Naast Marokko zijn er onderhandelingen met onder andere Aruba, België, Brazilië en Zweden.

Lees ook: Belastingverdrag Marokko-OESO: regering stelt Marokkaanse diaspora gerust

Een belangrijk aandachtspunt is de positie van ontwikkelingslanden. Nederland wil dat deze landen voldoende belasting kunnen heffen op activiteiten van Nederlandse bedrijven op hun grondgebied. In dat kader is er al een project gestart gericht op 23 ontwikkelingslanden.

Het doel van het project is om meer heffingsrechten toe te kennen aan ontwikkelingslanden en technische assistentie te bieden. Tegelijkertijd worden er antimisbruikbepalingen in de verdragen opgenomen om belastingontduiking tegen te gaan.

Lees ook: Belgische minister wil weten wie een huis in Marokko heeft

Bedrijven en burgers met relevante informatie over de onderhandelingen met Marokko of andere landen worden uitgenodigd om contact op te nemen met het ministerie van Financiën.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team