25 september 2022 - 14:00 - Marokko
Hirak-leider Nasser Zefzafi, die een celstraf van 20 jaar uitzit, is eerder deze week naar het ziekenhuis afgevoerd. Dat bevestigt zijn vader aan plaatselijke media.
Volgens Ahmed Zefzafi bracht de Riffijnse protestleider de nacht door in het ziekenhuis "voor medisch onderzoek, na zijn blaasoperatie vorig jaar". De oude man voegde eraan toe dat zijn zoon aan "verschillende chronische ziekten lijdt in de gevangenis".
Lees ook: Nasser Zefzafi bezoekt zieke vader in ziekenhuis
Nasser Zefzafi en medelid van de protestbeweging Nabil Ahamjik werden in 2018 beiden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar. Een vonnis dat in juni vorig jaar werd bevestigd door het Hof van Cassatie in Casablanca, nadat een groep Hirak-gevangenen in hoger beroep waren gegaan tegen de uitspraak van vier jaar geleden.
Lees ook: Hof van Cassatie bevestigt: Zefzafi 20 jaar cel in
De protesten van de Hirak begonnen in Al Hoceima op 28 oktober 2016, na de dood van Mohcine Fikri, een visverkoper die verpletterd werd in een afvalcontainer. De handelaar stierf toen hij probeerde zijn door de autoriteiten in beslag genomen goederen terug te krijgen. De demonstranten eisten sociale rechtvaardigheid en echte ontwikkeling in de regio. Meer dan vijftig van hen werden gearresteerd. Hun leider, Nasser Zefzafi, werd in mei 2017 opgepakt en veroordeeld wegens "samenzwering om de staatsveiligheid te ondermijnen".
Mohammed V-dam in Nador verhoogd
Marokkanen ontsnappen via plafond van luchthaven Madrid
Spaans bedrijf wint megacontract in Marokko
Man op straat doodgestoken in Tanger
Cristiano Ronaldo: "Bounou is beste keeper van Saudi-Arabië"
Terras restaurant Casablanca ingestort, elf gewonden (video)
Mohammed V-dam in Nador verhoogd
Man op straat doodgestoken in Tanger
Terras restaurant Casablanca ingestort, elf gewonden (video)
Arrestaties na groepsverkrachting 15-jarige toeriste in Agadir
Gemeente Tanger krijgt boete van 500 miljoen dirham
Tientallen veroordelingen na grensincidenten Fnideq
Totaalverbod watermeloenteelt in Marokko?
Marokkaanse Sahara: "Algerije leeft in het verleden"