Zoeken

Nasser Zefzafi bezoekt zieke vader in ziekenhuis

2 juli 2021 - 16:20 - Marokko

©

De voormalige leider van de Hirak-beweging, Nasser Zefzafi, heeft afgelopen woensdag zijn zieke vader bezocht in een privékliniek in Tanger. Hij heeft hiervoor toestemming gekregen van de Algemene Delegatie voor Gevangenisbeheer en Reïntegratie (DGAPR).

De Hirak Rif-ondersteuningscommissie voor gevangenen heeft in een persbericht bekend gemaakt dat Nasser Zefzafi uitzonderlijke toestemming heeft gekregen om de privékliniek in Tanger te bezoeken waar zijn vader Ahmed Zefzafi momenteel wordt behandeld, meldt het tijdschrift Le Desk.

Lees ook: Hof van Cassatie bevestigt: Zefzafi 20 jaar cel in

Een dag van tevoren heeft Zefzafi een uitzonderlijke reisvergunning gekregen van de Algemene Delegatie voor Gevangenisbeheer en Reïntegratie (DGAPR). Volgens Le Desk is de voormalige leider van de Hirak-beweging in de Rif een uur bij zijn vader gebleven en heeft hij te horen gekregen dat diens toestand stabiel is.

Nasser Zefzafi en medelid van de protestbeweging Nabil Ahamjik zijn in 2018 beiden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar. Een vonnis dat op 23 juni andermaal is bevestigd door het Hof van Cassatie in Casablanca, nadat een groep Hirak-gevangenen in hoger beroep waren gegaan tegen de uitspraak van 3 jaar geleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team