Zoeken

Nasser Zefzafi blijft in de gevangenis

27 oktober 2017 - 13:00 - Marokko

©

Nasser Zefzafi blijft in de gevangenis. Het Hof van Beroep in Casablanca heeft donderdag zijn verzoek tot voorwaardelijke vrijlating geweigerd.

De rechtbank weigerde eveneens dertig andere Riffijnse activisten die in de Oukacha gevangenis van Casablanca worden vastgehouden, voorwaardelijk vrij te laten. De verzoeken van de groep van Nabil Ahamjik, die een dertigtal gevangenen telt, werden eveneens geweigerd.

Het Hof van Beroep heeft tevens besloten om de behandeling van een aanvraag tot fusie van de twee zaken en de zaak tegen de journalist en hoofdredacteur van Badil.info Hamid El Mahdaoui uit te stellen tot 2 november.

Dinsdag werd het proces van Nasser Zefzafi en dertig andere activisten tot 31 oktober uitgesteld nadat er tumult ontstond in de rechtszaal toen de leider van de Hirak protestbeweging slogans begon te scanderen zoals "liever de dood dan minachting" of nog "leve de Rif". De slogans werden in koor herhaald door de tientallen beklaagden en hun families, waardoor de rechter een einde maakte aan de zitting.

De 39-jarige activist werd in mei gearresteerd nadat hij een anti-Hirak preek van een imam in een moskee in Al Hoceima verstoorde. Hij wordt eveneens vervolgd voor het in gevaar brengen van de staatsveiligheid, geweld tegen de ordediensten en vernieling.

De leiders van de Hirak hebben na het besluit van de rechter om het proces uit te stellen opgeroepen tot een reuze demonstratie in heel Marokko op zaterdag 28 oktober. Tijdens de demonstratie zal Mohsin Fikri worden herdacht. De 31-jarige visboer overleed op 28 oktober vorig jaar. Hij was in de vuilniswagen geklommen die zijn in beslag genomen vis was komen ophalen en werd door de machines verpletterd.

Reacties op dit artikel zijn niet meer mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team