Zoeken

Nasser Zefzafi wil organen doneren

3 maart 2020 - 16:30 - Marokko

©

Nasser Zefzafi, die sinds een tiental dagen in hongerstaking is, heeft een opmerkelijk besluit gemaakt. De leider van de Hirak-beweging wil zijn organen doneren.

De vader van de protestleider, Ahmed Zefzafi, bezocht zijn zoon afgelopen woensdag in de gevangenis van Ras El Ma in Fez. Hij deelde na zijn bezoek een bericht op Facebook. Daarin spreekt de oude man over de moeilijke detentieomstandigheden van zijn zoon, maar ook van Nabil Ahamjik en vijf andere Hirak-activisten.

"Nasser en Nabil zien elkaar zelfs niet tijdens hun dagelijkse wandeling. Ze mogen niet op hetzelfde uur naar buiten zodat ze elkaar niet zouden kunnen kruisen", aldus Ahmed Zefzafi volgens wie de gevangenisadministratie de twee mannen "psychologisch wil breken".

Ahmed Zefzafi spreekt ook over de gezondheid van zijn zoon en vraagt zich af of de gevangenis zijn medisch dossier heeft ontvangen. Hij geeft aan dat zijn zoon de wens heeft geuit om zijn organen te doneren na zijn dood.

De gevangenisadministratie DGAPR heeft vrijdag op de verklaringen van Ahmed Zefzafi gereageerd. De dienst ontkent een hongerstaking onder de Hirak-activisten in de Ras El Ma gevangenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team