Zoeken

Najib Amhali opent afkickkliniek

17 september 2021 - 12:00 - Cultuur

©

Najib Amhali heeft enkele maanden geleden zijn eigen afkickkliniek in het geheim geopend. Dat deed hij samen met Reda Saleh, die net zoals Amhali herstelt van een verslaving.

De Marokkaans-Nederlandse cabaretier maakte de opening van de afkickkliniek in het Noord-Hollandse Abcoude zelf bekend. Voorlopig kunnen mensen die hulp nodig hebben om van hun verslaving af te komen, overdag in de kliniek terecht. Daar komt binnenkort mogelijk verandering in. "We dromen ervan om ook bedden te hebben, dat mensen die kampen met verslavingen langer bij ons kunnen verblijven.", zegt Amhali in het AD.

Lees ook: Najib Amhali: "Coke stoppen bespaart hoop geld"

Amhali kampte zelf jarenlang met een drank- en drugsverslaving, waarvan hij nu al ruim drie jaar herstelt, net zoals Reda Saleh. De 50-jarige cabaretier liet zich in twee klinieken verzorgen, waarvan één in het buitenland. Het parcours van Saleh was iets chaotischer, hij verbleef in een dertigtal klinieken.

"Ook zat ik bij andere instellingen in dagbesteding. Overal heb ik wel wat bruikbaars meegepikt, maar in alle gevallen miste ik ook iets. Een persoonlijke benadering. Ik leerde bij een dagbesteding Reda Saleh kennen en hij had hetzelfde gevoel. Hij is net zo lang als ik clean, maar hij verbleef in dertig verschillende klinieken. Samen zijn we in maart onze eigen kliniek begonnen, stilletjes. Nu is het volgens ons tijd om ermee naar buiten te komen.", aldus Amhali.

Lees ook: Najib Amhali dankzij vrouw van drugsverslaving af

"Ik kom natuurlijk uit een zwijgcultuur en sinds ik in de openbaarheid over mijn problemen praat krijg ik veel berichten van Marokkanen en Turken. Onze kliniek is voor iedereen, maar door mijn betrokkenheid merk ik dat er veel mensen met zo’n achtergrond zich aanmelden.", concludeert Amhali.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team