Zoeken

Najib Amhali: "Coke stoppen bespaart hoop geld"

6 maart 2021 - 19:20 - Cultuur

©

De 49-jarige Marokkaans-Nederlandse cabaretier Najib Amhali zag zijn inkomen sinds het begin van de coronacrisis flink krimpen. Toch kan hij er nog om lachen, want hij houdt ook wel wat geld over nu hij niet meer afhankelijk is van cocaïne, aldus Amhali in Veronica Magazine.

De Marokkaans-Nederlandse cabaretier Najib Amhali kwam als jong kind naar Nederland en is inmiddels echt een begrip in de cabaretwereld. Hij trouwde in 2012 met Niama en ze kregen samen twee kinderen. De cabaretier belandde in 2018 in een heftige depressie, met alcohol- en cocaïneverslaving tot gevolg. Nadat bij zijn moeder borstkanker werd geconstateerd, ging het gauw bergafwaarts met Najib. Het afkicken was een pittige opgave, maar Najib is nu al ruim een jaar clean.

Hij maakt grappen over het geld dat hij bespaarde sinds hij geen coke meer gebruikt. "Ja, en we hadden net een nieuwe keuken besteld, haha. Ik zei nog: laten we even wachten. Maar nee, die keuken moest en zou er komen. Dus die wordt binnenkort geleverd. Maar goed, je leeft maar één keer. Het scheelt dat ik die coke niet meer hoef te betalen. Anders was die hele keuken al lang in mijn neus verdwenen, haha", schrijft het AD.

Amhali werkt op dit moment verschillende ideeën voor programma’s uit, zonder al te veel succes tot nu toe. "Ze zijn niet geïnteresseerd. Wat me er niet van weerhoudt dingen te bedenken, als het niet binnen het omroepstelsel past, past het wel op een streamingdienst als Netflix of Amazon." Amhali heeft daarnaast nog één grote hartenwens: "Ik zou ook nog weleens een oudejaarsconference willen doen. Lijkt me leuk."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team