Zoeken

Najib Amhali al halfjaar van drugs en drank af

13 december 2018 - 21:00 - Cultuur

©

Najib Amhali is van zijn drank-en drugsverslaving af. De Nederlandse cabaretier van Marokkaanse afkomst is al zes maanden sober.

"Ik ben nu een halfjaar helemaal clean. Geen drank en drugs meer voor mij.", verklaarde de 47-jarige comedian aan De Telegraaf.

In zijn nieuwe show blikt Amhali, die vanwege zijn verslaving zijn vorige theatertournee moest annuleren, terug op de moeilijke periode waarin hij zowel in Nederland als in het buitenland meerdere afkickklinieken bezocht.

"Ik ben in binnen- en buitenland onder behandeling geweest. Ik ging kliniek in, kliniek uit en heb ze allemaal van binnen gezien. Maar uiteindelijk heeft het geholpen. Ik dank God op mijn blote knieën dat het weer goed gaat. En ik voel mij ook veel beter. Het is geen wereld van verschil, maar twee werelden van verschil", aldus Amhali.

Najib besloot iets aan zijn verslaving te doen omdat hij zich schaamde tegenover zijn twee zoontjes. "Je wilt dat je kinderen trots op je zijn. Dat kunnen ze niet zijn als hun vader verslaafd is aan van alles en nog wat. Ze hebben niets aan een vader die afhankelijk is van middelen. Of dat nu gokken, seks, drank of drugs is, het is allemaal even naar voor kinderen."

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team