Zoeken

Mustapha Hadji kritisch over extra kilo’s en vormverlies Riyad Mahrez

7 mei 2024 - 23:00 - Sport

©

Mustapha Hadji, oud-international van Marokko en assistent van bondscoach Vahid Halilhodžić, heeft kritiek geuit op de Algerijnse vleugelspeler Riyad Mahrez van de Saoedische club Al-Ahli FC. Volgens Hadji is Mahrez niet langer de speler die hij ooit was.

"Mahrez mist mentale motivatie als hij speelt," aldus Hadji in een interview met Al-Arabiya in Saoedi-Arabië. "Hij zoekt de bal niet op en is niet zo actief als hij zou moeten zijn op de rechterflank. En als hij de bal verliest, doet hij geen moeite om hem terug te winnen... Ik denk dat Mahrez niet in topvorm is. Hij heeft een aanzienlijk fysiek probleem door 4 à 5 kilo te zijn aangekomen sinds zijn transfer naar Saoedi-Arabië."

Lees ook: Vakantie Riyad Mahrez in Marokko zorgt voor ophef in Algerije

Mustapha Hadji moedigt de Algerijnse international aan om het voorbeeld te volgen van de Portugese ster Cristiano Ronaldo, die op zijn 40e nog steeds uitstekend presteert. "Zelfs toen ik hem met het Algerijns elftal zag tijdens de Afrika Cup, was hij niet op zijn normaal niveau. Ik denk dat hij het voorbeeld zou moeten volgen van Cristiano Ronaldo, die zelfs op 40-jarige leeftijd met intensiteit speelt," voegde Hadji toe.

Lees ook: Riyad Mahrez haalt uit naar Yassine Bounou

Mahrez’ prestaties tijdens de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust leverden hem ook kritiek op. Algerije werd in de eerste ronde van het toernooi uitgeschakeld na een verrassende nederlaag tegen Mauritanië (1-0), de eerste overwinning van dat land in de continentale competitie. De 33-jarige international overweegt om een einde te maken aan zijn carrière als Algerijnse international.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team