Zoeken

Mourad Medelci: "Grens Algerije-Marokko moet open"

18 februari 2012 - 10:23 - Marokko

©

Mourad Medelci, Algerijnse minister van Buitenlandse zaken, verklaarde vrijdag na een ontmoeting met Saadeddine El Othmani in Rabat, dat "de grenzen tussen Algerije en Marokko open moeten". Hij legde daarbij de nadruk op "de strategische aard" van de betrekkingen tussen de twee landen.

De bilaterale samenwerking tussen Algerije en Marokko moet worden uitgebreid tot alle gebieden. De betrekkingen tussen de twee landen bevinden zich op dit moment "in een ernstige maar onvoldoende fase", aldus Medelci.

De Algerijnse minister legde op een persconferentie in aanwezigheid van El Othmani uit, dat het Sahara conflict, beheerd door de VN, reeds bestond bij de oprichting van de Arabische Maghreb Unie, wat de bouw ervan niet heeft verhinderd.

Mourad Medelci arriveerde vrijdag in Rabat, waar hij zaterdag de vergadering zal bijwonen van ministers van Buitenlandse Zaken van de Maghreb-landen. De ministers zullen samen de heropleving van de Arabische Maghreb-Unie bespreken en de Maghreb-top gepland voor eind 2012 in Tunis, voorbereiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team