Zoeken

Ministers Arabische Maghreb Unie in Rabat

15 februari 2012 - 17:35 - Marokko

©

De ministers van Buitenlandse Zaken van de landen van de Arabische Maghreb Unie (AMU) ontmoeten elkaar zaterdag in Rabat. Daar gaan ze samen discussiëren over de toekomst van de "Grote Arabische Maghreb".

De vijf lidstaten van de AMU (Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Mauritanië) gaan samen de ontwikkelingsmogelijkheden van de Maghrebijnse Unie onderzoeken.

De heropleving van de UMA is al jaren afhankelijk van de verbetering van de Marokkaans-Algerijnse betrekkingen en de heropening van de grenzen tussen de twee landen. De herhaalde oproepen van koning Mohammed VI om de betrekkingen tussen de twee landen te normaliseren zou uiteindelijk vrucht dragen. De heropening van de grens wordt dit jaar verwacht.

Tijdens zijn bezoek aan Marokko, had de Tunesische president Moncef Marzouki, de AMU-landen uitgenodigd voor een Noord-Afrikaanse top in Tunis in de komende maanden. De bedoeling is de Unie terug op gang te krijgen. De ministers die zaterdag samenkomen in Rabat, zullen de hoofdlijnen van deze top bespreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team