Zoeken

Nieuwe arrestatie voor moord op Mounia in België

14 juni 2021 - 19:00 - Wereld

©

In België blijft het onduidelijk of de justitie de juiste verdachte te pakken heeft voor de moord op de Marokkaanse Mounia Ouyahia uit Evere. Speurders arresteerden eerder al een verkeerde verdachte en ook over een nieuwe beschuldigde rijzen vragen. De advocaat van de 25-jarige Brice, van Afrikaanse origine, betwijfelt zijn betrokkenheid en zegt dat het gerecht ook maar zeer weinig elementen heeft. Twee getuigen zouden hem wel herkend hebben.

De moord op de 36-jarige Mounia Ouyahia uit Evere blijft bij veel mensen heftige emoties opwekken. Nadat rechercheurs eerder deze week de eerste verdachte weer vrij moesten laten, arresteerden ze de 25-jarige Brice. Hij woont niet ver van de plek waar de moord op Mounia plaatsvond.

Brice kwam in het vizier van de speurders naar aanleiding van een eerdere agressie in de Brabantstraat. Bij een huiszoeking in zijn woonplaats vonden ze kledij die overeenkomt met de omschrijving van de getuigen en een mes dat zou kunnen overeenkomen met het moordwapen. Ook troffen ze bloedsporen op de trui van Brice aan. Die worden momenteel onderzocht. De jongeman heeft een chaotische loopbaan en is werkloos. Hij profileert zich als rapper op sociale media en werd in het verleden ooit veroordeeld voor valsheid in geschrifte.

Lees ook: België: verdachte van moord op Mounia vrijgelaten

De advocaat van de jongeman, Eddy Cochez, denkt dat de politie ook deze keer de verkeerde dader vasthoudt. "Mijn cliënt ontkent elke betrokkenheid. Het gerecht balanceert trouwens op een zeer fijne koord op dit moment", aldus de advocaat in Sudpresse. Twee getuigen van de moord zeggen hem wel te herkennen op foto’s en beelden van een bewakingscamera. "We zijn er zeker van dat hij het is. Hij heeft dezelfde blik als de moordenaar". Een motief is onduidelijk en Brice zelf ontkent ook elke betrokkenheid.

Bladna.nl