Zoeken

Moslim-oncoloog scheldt schulden kankerpatiënten weg in VS

9 januari 2021 - 11:20 - Wereld

©

De Amerikaanse oncoloog Omar Atiq heeft besloten om de schulden van 200 kankerpatiënten kwijt te schelden. Vanwege de dramatische gevolgen van de coronapandemie en ingegeven door zijn overtuigingen als moslim, heeft hij voor bijna 650.000 dollar aan schulden gewist.

De eigenaar van een oncologiekliniek in Pine Bluff, Arkansas, kwam op het idee om de schulden kwijt te schelden nadat hij na 30 jaar als arts te hebben gewerkt had besloten om met pensioen te gaan. Samen met zijn vrouw besloot de dokter van Pakistaanse afkomst om de 200 patiënten van zijn kliniek een mooi kerstgeschenk te geven.

Bij de ontbinding van zijn kliniek kreeg hij onder ogen hoeveel schulden zijn patiënten nog bij hem open hadden staan. Bij het innen van de totale schuld van ongeveer 650.000 dollar, kwam hij erachter dat de meeste patiënten moeite hadden met het afbetalen van de schulden. "Ik heb me gerealiseerd dat er mensen zijn die het gewoon niet kunnen betalen", zegt Omar Atiq in een interview met nieuwszender ABC.

"Mijn vrouw en ik dachten erover na en overwogen alle schulden af te schrijven. We zagen dat we het konden, dus deden we het", vertelt de dokter, die speciaal had gewacht tot de kerstvakantie om het nieuws aan zijn 200 klanten te brengen.

"De Arkansas Cancer Clinic was er trots op u als patiënt van dienst te zijn. Hoewel verschillende ziektekostenverzekeraars de meeste rekeningen voor de meeste patiënten betalen, kunnen eigen risico’s en deelbetalingen zwaar zijn. Dit is helaas hoe ons gezondheidszorgsysteem momenteel werkt. De kliniek heeft besloten af te zien van alle tegoeden die haar patiënten verschuldigd zijn. Fijne feestdagen", schreef hij op de wenskaarten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team