Zoeken

WHO: coronasterfte in Afrika houdt verband met diabetes

19 november 2020 - 09:00 - Wereld

©

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat 18,3% van de sterfgevallen als gevolg van een coronabesmetting in Afrika verband houdt met diabetes. Diabetes is volgens verschillende studies één van de ziektes die het risico verhoogt op ernstige ziekte en overlijden bij patiënten die met het virus besmet zijn.

De WHO baseert haar analyse op een studie die in veertien Afrikaanse landen is uitgevoerd. Deze toont aan dat mensen met diabetes een ernstig ziekteverloop ontwikkelen, vooral wanneer ze ouder zijn dan zestig.

Het aantal patiënten met diabetes is de afgelopen dertig jaar sterk toegenomen, met name diabetes type 2. De vier miljoen gevallen in 1980 stegen naar 25 miljoen in 2014, zegt de WHO. Ze wijzen er ook op dat 60% van de niet-gediagnosticeerde mensen met diabetes zich in Afrika bevindt.

Het African Centre for Disease Control and Prevention (Africa CDC), publiceerde op zaterdag 14 november enkele cijfers over besmettingen, genezingen en overlijdens door Covid-19 in Afrika. Het aantal besmette mensen bedraagt momenteel 1.948.833 en het omvat 46.836 doden en 1.646.823 genezingen.

Volgens de cijfers van de Africa CDC, vinden de meeste besmettingen en overlijdens plaats in Zuid-Afrika, Marokko, Egypte en Ethiopië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team