Zoeken

Moskeeën Algerije krijgen instructies voor vrijdagpreek tegen Marokko

21 december 2020 - 19:40 - Wereld

©

De Algerijnse overheid heeft de imams in het land instructies gegeven over de inhoud van hun vrijdagpreek. De vrijdagpreek moest gaan over de Sahara-kwestie en Marokko.

De memo zou op 17 december zijn gezonden zijn door het Algerijnse ministerie van Religieuze Zaken naar de imams en wilayas van het land om in hun preken de normalisatie tussen Marokko en Israël te veroordelen.

In het document roept de Algerijnse minister de imams op "om de samenwerking, kolonialisme en de bezetting" te veroordelen. Door de normalisatie zouden mensenrechten, broederschap en zelfbeschikking in gevaar zijn gebracht, aldus de memo. Ze nodigen daarom de imams uit om de "Sahara te vergelijken met de bezetting en kolonisatie van het Palestijnse territorium".

Het ministerie benadrukt dat Algerije altijd sympathie zal hebben en volledige steun biedt aan "rechtvaardige zaken". Ook wil het ministerie dat de eenheid tussen "de mensen, het leger en instituties" in Algerije voort blijft bestaan. Niet alle moskeeën zouden de instructies hebben opgevolgd, met name over de Sahara-kwestie. De imams spraken wel over "zionistische elementen aan onze grenzen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team