Zoeken

Minister Boukadoum: "Algerije niet bang voor uitdagingen"

4 januari 2021 - 17:20 - Wereld

©

De Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, Sabri Boukadoum heeft gezegd dat "geen enkele verklaring van een buitenlandse functionaris Algerije op enigerlei wijze kan schaden." Hij deed deze uitspraak tijdens een diploma-uitreiking op de Nationale School voor Administratie (ENA).

Volgens Boukadoum kan Algerije alle veiligheidsuitdagingen met gemak aan. "Algerije is een sterke staat, met een grote geschiedenis van strijd tegen het kolonialisme, begiftigd met een sterk leger en gedreven door een onfeilbare wil. We moeten ook niet bang zijn voor de uitdagingen.", verklaarde de minister.

De hoogste diplomaat van Algerije heeft verder gezegd dat zijn land streeft naar vrede met de zeven landen die aan Algerije grenzen. Volgens Boukadoum zijn de verkiezingen in Niger en de situatie in de Sahara, Mauritanië en de Middellandse Zee, de belangrijkste dossiers.

Nu de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune na een behandeling voor een Covid-19-infectie in Duitsland, weer terug in het land is, verzekert Boukadoum dat "Algerije een versnelling hoger zal schakelen om alle uitdagingen waarmee het vandaag wordt geconfronteerd, het hoofd te bieden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team