Zoeken

Marokko: terroristen Imlil testten rattengif op konijnen

7 mei 2019 - 10:19 - Marokko

©

Eind vorige week begon de rechtszaak tegen 24 verdachten voor de moord op twee Scandinavische toeristen bij Imlil in Marokko.

Volgens Maghreb Intelligence hadden de daders meerdere aanslagen gepland tegen toeristische locaties, banken en de Joodse gemeenschap. Ook wilden ze rattengif gebruiken om politieke en militaire figuren in Marrakech te vermoorden.

Het groepje zou zelfs rattengif hebben uitgeprobeerd op konijnen. De verdachten bevestigden dat de tests succesvol waren en dat ze op die manier mensen wilden vergiftigen.

De zaak gaat op 16 mei verder, exact 16 jaar na de zelfmoordaanslagen in Casablanca waarbij 41 doden en een honderdtal gewonden waren gevallen. Het waren de dodelijkste aanslagen ooit in Marokko. Ze waren gericht op een hotel, een restaurant, de zetel van de joodse alliantie, een joodse begraafplaats en het consulaat van België.

In de nacht van 17 december vorig jaar waren de lichamen van Maren Ueland et Louisa Vesterager Jespersen in de regio van Imlil gevonden. De jonge vrouwen afkomstig uit Denemarken en Noorwegen werden vermoord door vier verdachten die trouw hadden gezworen aan Daesh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team