Zoeken

Mocro-Maffia: moordlijst brein vergismoord Marrakech in Utrecht verspreid

28 februari 2018 - 11:20 - Wereld

©

Vorig week is een "moordlijst" onder de inwoners van Utrecht en journalisten verspreid. Op de lijst wordt Redouan T., vermeende brein achter de vergismoord in Marrakech, aan meerdere moorden gekoppeld.

De veertiger zou een kopstuk zijn van de Mocro-Maffia en wordt op de lijst gelinkt aan 17 afrekeningen of pogingen daartoe. Dat bericht De Telegraaf. Op de lijst staan details van de liquidaties en andere misdrijven die de verdachte uit Nieuwegein zou hebben gepleegd.

De Marokkaanse autoriteiten jagen sinds de moord op de zoon van een rechter in Marrakech op Redouan T.. De Nederlandse justitie stelt de lijst interessant te vinden en dat zeker een deel van de beschuldigingen waar zijn.

Bij de schietpartij begin november in het café La crème in Marrakech werd Hamza Chaib, student geneeskunde, vermoord. De daders vergisten zich van doelwit en wilden de eigenaar van het café, een Nederlandse Marokkaan bekend in het crimineel circuit in Amsterdam, vermoorden. Die zat enkele minuten voor de aanval aan dezelfde tafel als Hamza (26), zoon van de voorzitter van het Hof van Beroep in Beni Mellal.

De daders van de schietpartij, Edwin Gabriel Roblès Martinez en Shardyone Ulises Girigorio Semerel, werden drie dagen na de moord gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team