Zoeken

Anass Zaroury en de 10 miljoen-oproep

23 september 2023 - 22:30 - Sport

©

De Marokkaanse international Anass Zaroury, die als aanvallende middenvelder speelt bij Burnley FC, steunt de dringende oproep voor 10 miljoen pond om de slachtoffers van de hevige aardbeving die op 8 september in Marokko plaatsvond, te helpen.

Anass Zaroury betuigde zijn steun aan de slachtoffers van de dodelijke aardbeving. "Het brak mijn hart", zei Zaroury. "Het was zo’n schok, kwam uit het niets. We waren allemaal verdrietig binnen onze families." De in België geboren Marokkaanse international heeft familie wonen nabij Marrakech, een stad die in mindere mate werd getroffen. "Gelukkig maken ze (zijn familie) het goed. Ze zijn allemaal in orde. Maar het is nog steeds erg triest. Ik ben echt blij dat zoveel mensen proberen te helpen met donaties en alles wat mensen over de hele wereld doen om te helpen," aldus de Leeuw van de Atlas.

Lees ook: Mooi gebaar Atlas Leeuwen voor slachtoffers aardbeving

De 22-jarige speler steunt de dringende oproep voor de inzameling van 10 miljoen pond van Islamic Relief, de grootste moslimliefdadigheidsorganisatie in Groot-Brittannië, opgericht in 1984 in Birmingham door moslims die geschokt waren door de hongersnood in Afrika. "Als mensen iets kunnen geven, hoe klein ook, wordt dat gewaardeerd en zal het helpen matrassen en dekens te krijgen voor mensen in nood", voegde Zaroury toe.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Remco en Oumi halen tienduizenden euro’s op

In Marokko zijn meer dan 360.000 mensen getroffen door deze beving met een kracht van 7 op de schaal van Richter in de regio van de Hoge Atlas. Bij de aardbeving vielen bijna 3000 doden en ruim 5500 gewonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team