Zoeken

Royal Air Maroc genoodzaakt vluchten naar Rotterdam te verplaatsen

8 juli 2022 - 17:40 - Wereld

©

Royal Air Maroc en andere luchtvaartmaatschappijen zijn gedwongen vluchten van en naar Amsterdam Schipol Airport te verplaatsen naar Rotterdam Airport.

In een persbericht heeft Royal Air Maroc aangekondigd dat zij haar AT850 en AT851 vluchten van Casablanca naar Amsterdam (in beide richtingen) van 7 tot 21 juli naar Rotterdam Airport heeft verplaatst. Dit is het gevolg van een besluit van de luchthavenautoriteiten van Amsterdam om het aantal vluchten en aankomende en vertrekkende passagiers op Schiphol te verminderen. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij stelt dat een nieuw systeem zal worden ingevoerd als de situatie na deze datum voortduurt.

Lees ook: Veel vluchten naar Marokko gecanceld

Royal Air Maroc verzekert dat de getroffen klanten voortdurend op de hoogte zullen worden gehouden van alle regelingen en overeenkomsten. Zij zullen ook de mogelijkheid hebben om hun vertrek of bestemming in Europa te veranderen op dezelfde reisdatum en zonder extra kosten. De luchtvaartmaatschappij "zal alles in het werk stellen om real-time informatie te verstrekken en de meest geschikte oplossingen zoeken om het reizen te vergemakkelijken." Tot de getroffen klanten behoren hoofdzakelijk wereld-Marokkanen.

Lees ook: Nederland: Transavia schrapt vluchten naar Marokko

De luchtvaartmaatschappij wijst er ook op dat de situatie op de luchthaven van Amsterdam bovenop de verschillende verstoringen komt die de luchtvaartmaatschappijen momenteel op de meeste Europese luchthavens ondervinden. "De diensten van Royal Air Maroc, zowel op de luchthavens als in de verkoopkantoren en callcenters, worden gemobiliseerd om de klanten alle informatie te verstrekken die het ongemak dat door deze situatie wordt veroorzaakt, kan verminderen. Deze situatie valt buiten de controle van de luchtvaartmaatschappij.", aldus Royal Air Maroc.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team