Zoeken

Moncef Slaoui trekt zich terug na beschuldiging seksuele intimidatie

27 maart 2021 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Moncef Slaoui, voormalig wetenschappelijk hoofdadviseur van Operatie Warp Speed in de Verenigde Staten, is niet langer voorzitter van de raad van bestuur van Galvani Bioelectronics. Hiertoe is besloten door GlaxoSmithKline (GSK), na een klacht wegens seksuele intimidatie. Na zijn ontslag bij GlaxoSmithKline heeft Moncef Slaoui een brief gepubliceerd die door de Amerikaanse media is overgenomen.

GlaxoSmithKline heeft via een open brief het onmiddellijke ontslag aangekondigd van de Marokkaanse Moncef Slaoui als voorzitter van de raad van bestuur van Galvani Bioelectronics. De Britse farmaceutische reus deed de aankondiging na de ontvangst van een klacht wegens seksuele intimidatie tegen de voormalige hoofdadviseur van Operatie Warp Speed.

De brief bevat "beschuldigingen van seksuele intimidatie en ongepast gedrag jegens een werknemer van GSK". De feiten dateren van verschillende jaren terug, toen Moncef Slaoui voor het bedrijf werkte. "Dr. Slaoui’s gedrag is volstrekt onaanvaardbaar. Het gaat over misbruik van zijn leiderschapspositie en het schenden van bedrijfsbeleid en de sterke waarden die de cultuur van GSK bepalen," schreef de groep.

In een reactie schrijf Moncef Slaoui dat hij het besluit van GlaxoSmithKline betreffende zijn ontslag als voorzitter van de raad van bestuur van Galvani met grote spijt erkent. "Ik heb het grootste respect voor mijn collega’s en het spijt me dat mijn acties een voormalige collega in een ongemakkelijke positie hebben gebracht", betreurt hij. Hij bood ook verontschuldigingen aan de betrokken werknemer en betuigde zijn diepe bedroefdheid voor "het veroorzaakte leed".

Hij betuigde eveneens zijn droefheid aan zijn vrouw en familie en beloofde veranderingen door te voeren. "Ik zal hard werken om het goed te maken met alle mensen die door deze situatie zijn getroffen". Hij kondigde eveneens aan dat hij "met onmiddellijke ingang verlof neemt van zijn huidige professionele verantwoordelijkheden om zich te concentreren op zijn gezinsleven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team