Zoeken

Ooit wilde Moncef Slaoui de Marokkaanse monarchie omverwerpen

8 december 2020 - 15:00 - Marokko

©

Bij zijn aankomst op de universiteit in België, was student Moncef Slaoui politiek actief en probeerde hij zelfs het regime in Marokko omver te werpen.

"Ik zou vandaag een terrorist zijn geworden", bevestigt de eminente Marokkaanse wetenschapper met een vleugje humor. Hij verkoos om zich in plaats daarvan in te zetten voor zijn land, door wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Daarvoor is er volgens hem niets beter dan de wereld van de farmacopee, want nog steeds maken verschillende ongeneeslijke ziekten miljoenen slachtoffers in de wereld.

"Deze route is veel productiever en effectiever gebleken dan het wegkwijnen in de gevangenis", vertelde Slaoui aan de Amerikaanse media USA Today.

Slaoui, die bruist van energie, heeft nooit meer dan 4 tot 4,5 uur slaap per nacht nodig gehad. Hij wordt elke dag om 4 uur’ s ochtends wakker, doet wat werk en sport dan een uur of twee. Door te bewegen kan hij overtollige energie kwijtraken, nadenken over zijn dag en het hoofd koel houden.

Slaoui zit in de Raad van Bestuur van het Moderna Laboratorium en is hoofd van de vaccinatie-afdeling van GlaxoSmithKline Laboratoria. Toch aarzelde hij niet om alles te laten vallen om zich te wijden aan de nieuwe missie: "Warp speed". De immunoloog werd benoemd door president Donald Trump en werkte samen met het Amerikaanse leger aan de ontwikkeling van het Moderna-coronavaccin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team