Zoeken

Moncef Slaoui zegt dat hij beschikbaar is voor Marokko

29 juni 2021 - 17:00 - Marokko

©

Gevraagd naar de Marokkaanse vaccinatiestrategie in de strijd tegen het coronavirus, bevestigt de in Marokko geboren dokter Moncef Slaoui en voormalige wetenschappelijk directeur van de operatie "Warp Speed" in de Verenigde Staten, dat Marokko erin geslaagd is om toegang te krijgen tot de nodige doses vaccin om zijn bevolking tegen het nieuwe coronavirus te beschermen. Hij zegt ook dat hij beschikbaar is om het koninkrijk te helpen bij de productie van een eigen vaccin.

In een gesprek met BM Magazine verbrak de expert het stilzwijgen waarin hij zich had gehuld sinds zijn ontslagname in januari uit de operatie "Warp Speed", die hem was toevertrouwd door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, om in recordtijd een coronavaccin te ontwikkelen, zo meldt MAP.

Dr. Slaoui prees de dynamiek en de strategie ter bestrijding van corona die worden gevolgd door het comité dat door de Marokkaanse autoriteiten is opgericht. "Marokko heeft toegang gekregen tot de noodzakelijke vaccindoses om zijn bevolking tegen het nieuwe coronavirus te beschermen," zei hij, eraan toevoegend dat "het een prioriteit is om de manier te kiezen waarop zo snel mogelijk toegang tot de vaccindoses zou worden verkregen".

Lees ook: Moncef Slaoui zegt hoe de vaccinatiecampagne een succes kan worden

Slaoui is op de hoogte van de wil van Marokko om ter plaatse vaccins te produceren om de doelstelling van collectieve immuniteit te kunnen bereiken en om Afrika te kunnen helpen. Hij zei bereid te zijn het koninkrijk te steunen voor zover zijn capaciteiten dat toelaten. "Als ik gevraagd zou worden om technici van hoog niveau te helpen opleiden, om het vaccin te kunnen produceren, ja! Ik zou bereid zijn om dat te doen," zei professor Slaoui.

Hij wijst erop dat "dit een complexe en een zeer geavanceerde techniciteit vereist waaraan Marokko zeer veel baat zou hebben. Het zou een eerste stap zijn voor de verwerving van de kennis en de technici, die dan niet alleen het vaccin zouden kunnen ontwikkelen, maar ook tot verder onderzoek zouden kunnen leiden.

Anderzijds benadrukte Dr. Slaoui dat Marokko in de afgelopen tien jaar veel vooruitgang heeft geboekt. "Er is een duidelijke vooruitgang (infrastructuur...) die zichtbaar is in verschillende steden. Maar als we rekening houden met de verdubbeling van de bevolking, dan zijn er nog grotere en moeilijkere behoeften waarin moet worden voorzien," merkte hij op. Hij schat ook in dat er grote inspanningen moeten worden geleverd in de sectoren volksgezondheid en onderwijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team