Zoeken

Mohammed VI in Corsica, ballingschapsland van Mohammed V

10 september 2013 - 18:18 - Marokko

©

Koning Mohammed VI wordt samen met de Franse president François Hollande, in Corsica verwacht op 4 oktober. De twee Staatshoofden moeten er deelnemen aan de 70e verjaardag van de bevrijding van Corsica.

Een eerbetoon zal worden besteed aan de Marokkanen van het Afrikaans leger, die omkwamen in de strijd voor de bevrijding van Frankrijk.

Het is het allereerste bezoek van Mohammed VI aan Corsica, waar de koninklijke familie van Marokko in ballingschap was gestuurd door de Fransen.

Op 20 augustus 1953 waren Mohammed V, kroonprins Hassan II en de rest van de koninklijke familie, aan boord van een DC3 legervliegtuig naar Ajaccio verbannen.

Na Corsica werd de Marokkaanse koninklijke familie naar Madagaskar gestuurd. Op het eiland maakte Mohammed V een zeer positieve indruk bij de lokale bevolking, in tegenstelling tot zijn zoon Hassan II.

De ballingschap van Mohammed V eindigde op 16 november 1955, toen hij naar Marokko terugkeerde. Volgens de legende zag de bevolking gedurende zijn afwezigheid, zijn gezicht op de maan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team