Zoeken

Vriend Koning wordt ambassadeur van Marokko in Spanje

12 september 2013 - 21:25 - Marokko

©

Fadel Benyaïch, adviseur en jeugdvriend van koning Mohammed VI, wordt getipt als nieuwe ambassadeur van Marokko in Spanje. Zijn benoeming zou zijn besloten tijdens het bezoek van Koning Juan Carlos aan Marokko deze zomer.

De man adviseert Mohammed VI al jaren over dossiers met betrekking tot Spanje volgens Al Ousboue. Hij studeerde bovendien samen met Koning Mohammed VI.

Benyaïch is de zoon van de lijfarts van wijlen koning Hassan II, die op 10 juli 1971 omkwam bij de mislukte staatsgreep van Skhirat. Hij is ook de broer van de ambassadeur van Marokko in Portugal Karima Benyaich.

Dinsdag verscheen Fadel Benyaïch voor het eerst in maanden op een meeting van Mohammed VI met Premier Benkirane, een aantal ministers en koninklijke adviseurs, in Casablanca.

Volgens politieke experts, waren de regeringsleden enkel voor de vorm aanwezig. Tijdens de meeting werden de beslissingen genomen door de Koning en zijn adviseurs, onder wie Fouad Ali El Himma.

Fadel Benyaich zou de juiste man om de betrekkingen met Spanje te verbeteren, mede vanwege nauwe familiebanden met het Europees land, waarvan zijn moeder afkomstig is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team