Zoeken

Mohammed Hamdi vijfvoudig Spaans kampioen kickboksen

3 augustus 2022 - 10:20 - Sport

©

De 24-jarige Marokkaans-Spaanse kickbokser Mohammed Hamdi is sinds enkele weken, en voor de vijfde keer, Spaanse kampioen kickboksen geworden. Een paar maanden geleden won hij de wereldtitel in Hongarije.

"Ik ben erg blij dat ik opnieuw Spaans kampioen ben. Ik heb mezelf dit doel gesteld en heb er twee maanden hard voor gewerkt. Het is erg fijn om te zien dat je inspanningen resultaat opleveren. Het is de vijfde keer dat ik Spaans kampioen ben en ik wil nog meer", zegt Mohammed Hamdi in een interview met Diario de Navarra.

Lees ook: Tyjani Beztati wint op knock-out en behoudt wereldtitel

De in Marokko geboren sportman vertelt hoe hij in de contactsporten verzeild is geraakt. "Op een dag begonnen enkele vrienden met kickboksen en besloot ik het ook te proberen", vertelt hij. Hamdi zegt dat hij zijn carrière en zijn overwinningen te danken heeft aan zijn coach, José Vicente Eguzkiza. "Hij is degene die me alles heeft geleerd wat ik weet", zegt de kickbokser.

Lees ook: Kickbokser Mohammed Jaraya over zijn meest epische gevecht (video)

Mohammed Hamdi gaat in november deelnemen aan het Europees kampioenschap in Turkije, in de categorie Full Contact, waar hij zich zal proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen volgend jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team