Zoeken

Teddy Riner gewond tijdens training in Rabat

28 augustus 2022 - 17:40 - Sport

©

De legendarische wereldkampioen judo Teddy Riner, is gewond geraakt tijdens een trainingssessie in Rabat. De 33-jarige Fransman werd met spoed naar Frankrijk overgebracht voor behandeling.

Judoka Teddy Riner werd olympisch kampioen in 2012 en 2016 en won vorig jaar brons op de Olympische Spelen. Ook won hij tien keer goud op de Wereldkampioenschappen judo, vijf keer op de Europese kampioenschappen en vijf keer bij het grandslamtoernooi van Parijs. "Teddy Riner trainde sinds een paar dagen in Rabat. Op woensdag viel hij op zijn enkel, wat onmiddellijk veel pijn veroorzaakte," verklaren Laurent Winkler, de federale arts en Christophe Baudot, de PSG-arts. Volgens de in Parijs verrichte onderzoeken heeft de tweevoudig olympisch kampioen een verstuikte enkel en moet hij gedurende drie weken een enkelbrace dragen en met krukken lopen.

Lees ook: Koning Mohammed VI hielp judoka Teddy Riner in het geheim

De artsen zeggen dat er wel een dagelijkse verzorging nodig zal zijn, maar verzekeren dat de lichamelijke voorbereiding niet zal worden onderbroken. "Zijn voorbereidingsprogramma voor de wereldkampioenschappen zal worden herbekeken, maar zijn deelname wordt gehandhaafd."

Lees ook: Foto: Koning Mohammed VI, Moulay Ismail en Teddy Riner

Teddy Riner gaat naar verwachting deelnemen aan de wereldkampioenschappen judo van 6 tot 13 oktober in Tasjkent. De Franse judoka heeft vaak Marokko gekozen voor zijn training, zoals ook in 2021, ter voorbereiding van de Olympische Spelen. Voor zijn huidige training, die verkort werd door zijn blessure, bezocht Teddy Riner de club Etoile Sportive de Salé, waar hij verschillende judoka’s ontmoette, waaronder jongeren aan wie hij advies en tips gaf om echte kampioenen te worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team