Marokko is Afrikaanse kampioen beachvolleybal

3 augustus 2022 - 11:40 - Sport

©

De Marokkaanse nationale ploeg voor beachvolleybal heeft de titel van Afrikaans kampioen gewonnen in zowel de mannen- als de vrouwencategorie. De Afrikaanse kampioenschappen Beach Volleybal eindigden maandagavond in Agadir.

De Marokkanen zijn op het ogenblik de nieuwe gangmakers in het continentale beachvolleybal. De Marokkaanse spelers lieten hun suprematie gelden op deze kampioenschappen, die plaatsvonden van 27 juli tot 1 augustus in Agadir, en waaraan de sterkste teams van het continent deelnamen.

In de vrouwenwedstrijd won het nationale B-team met het duo Zeroual/Derghal de titel ten nadele van het nationale A-team met Mahassine/El Yaki. Ze wonnen met 2-0. De bronzen medaille was voor de ploeg uit Mozambique.

In de mannenwedstrijd versloeg het duo Mohamed Abicha/Zouhair Al Guerraoui Mozambique met 2-0. Zo verzekerde Marokko zich van zijn 3ᵉ opeenvolgende titel. De Mozambikaanse B-ploeg won ook brons in deze categorie.