Zoeken

Gaat Marokko de grenzen met Spanje heropenen?

23 september 2021 - 10:00 - Wereld

©

Marokko heeft de betonnen barrières aan de grens tussen Bni Nssar aan Marokkaanse zijde en Melilla aan Spaanse zijde, opgeheven. Enkele uren voor het telefoongesprek tussen Albares en Bourita, ging een video van de operatie viraal op sociale media. Dit doen de geruchten over een spoedige heropening van de grenzen toenemen.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, heeft dinsdag telefonisch van gedachten gewisseld met zijn Marokkaanse ambtgenoot, Nasser Bourita. De twee mannen spraken af om elkaar binnenkort ook fysiek te ontmoeten. Dat zal volgens Spaanse diplomatieke bronnen een belangrijke stap vormen in het herstel van de betrekkingen tussen Spanje en Marokko.

Lees ook: Onderhoud grenzen Sebta en Melilla valt duur uit voor Spanje

De virtuele ontmoeting tussen Albares en Bourita kwam er op initiatief van het hoofd van de Spaanse diplomatie en had tot doel om de betrekkingen tussen Spanje en Marokko te "consolideren" en het "wederzijds respect" te bevorderen, schrijft Melilla Hoy.

Spanje onthaalde in mei Brahim Ghali, de leider van het Polisario-front, hetgeen leidde tot een ernstige diplomatieke crisis met Marokko. Minister Arancha González Laya, die door Marokko sterk werd bekritiseerd, werd medio juli door de Spaanse premier Pedro Sanchez uit de regering gezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team