Zoeken

Mohammed VI toren opent binnenkort zijn deuren

16 april 2024 - 14:00 - Marokko

©

De bouw van de Mohammed VI toren in Rabat, de hoogste toren van Marokko en Afrika, nadert zijn voltooiing met een geplande inauguratie later dit jaar.

Bijna zes jaar na de start van de bouwwerkzaamheden wordt nu de laatste hand gelegd aan het project, vooral aan de begane grond en het zogenaamde "podium", het belangrijkste entreegebied waarop het indrukwekkende gebouw rust.

Lees ook: Voorbereidingen voor inhuldiging Mohammed VI-toren in stroomversnelling

De binnenkant van de toren wordt ook afgerond, met werkzaamheden die doorgaan op de verschillende verdiepingen waar zich kantoren, appartementen en commerciële ruimtes bevinden. Volgens een bron van Le360 zijn de verlichtingssystemen en liften, die het gebouw van maar liefst 250 meter hoog en 55 verdiepingen bedienen, al enige tijd operationeel.

Gestart in 2018, beslaat de toren een totale oppervlakte van meer dan 100.000 vierkante meter. Het herbergt een observatiedek, kantoren, luxe appartementen en een hotel, die bereikbaar zijn via 40 liften. Dit iconische bouwwerk is onderdeel van het ontwikkelingsplan voor de Bouregreg-vallei nabij Rabat, ontworpen door architecten Rafael de la Hoz en Hakim Benjelloun. Het bouwproject is niet alleen opvallend vanwege zijn esthetische kwaliteiten, maar ook vanwege de duurzaamheidscertificeringen LEED Gold en HQE.

Lees ook: Primeur voor Mohammed VI Toren

De financiering van het project, dat 350 miljoen dollar bedroeg en werd verzorgd door magnaat Othman Benjelloun, eigenaar van Bank of Africa, is in totaal opgelopen tot 596 miljoen dolla. De bouw, die tijdelijk was opgeschort vanwege de Covid-19-pandemie, is hervat en nadert nu zijn voltooiing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team