Zoeken

Bouw Mohammed VI-toren in laatste fase

5 december 2023 - 12:00 - Marokko

©

In Rabat is de bouw van de Mohammed VI-toren, de hoogste toren in Marokko en Afrika, bijna voltooid. De werkzaamheden aan de 250 meter hoge en 55 verdiepingen tellende toren, die in 2018 van start gingen, bevinden zich nu in de laatste fase.

Op de bouwplaats wordt hard gewerkt om het project af te ronden. Deze laatste fase omvat de bouw van het grote plafond boven de hoofdingang en de vloeren en plafonds van het gebouw, evenals een kleine baai met uitzicht op de Bouregreg-rivier op de eerste verdieping, meldt Morocco World News.

Lees ook: Primeur voor Mohammed VI Toren

De Mohammed VI-toren, met een totale oppervlakte van meer dan 100.000 vierkante meter, beschikt over een observatiedek op de top, kantoren, appartementen en een luxe hotel, die allemaal bereikbaar zijn met 40 liften. Het project werd ter hoogte van 350 miljoen dollar gefinancierd door financieel magnaat Othmane Benjelloun, de CEO van Bank of Africa. De bouw, die tijdelijk werd opgeschort vanwege de Covid-19-pandemie, werd hervat met een totale investering van 596 miljoen dollar.

Lees ook: Wolkenkrabber Mohammed VI binnenkort ingehuldigd door de Koning

De toren won de prijs voor "Beste prestatie in termen van engineeringprojecten of werken ontwikkeld door een MKB" tijdens de 15e editie van de Caminos Madrid Awards in 2022. De bouw is toevertrouwd aan TGCC, de Marokkaanse leider in openbare werken en bouw, SIXCO, een dochteronderneming van de gigant China Railway Construction Corporation International (CRCCI), en de Belgische groep BESIX.

Bladna.nl