Zoeken

Voorbereidingen voor inhuldiging Mohammed VI-toren in stroomversnelling

14 maart 2024 - 12:00 - Marokko

©

De langverwachte opening van de Mohammed VI Toren, het kroonjuweel van de Marokkaanse hoofdstad Rabat, komt steeds dichterbij. De voorbereidingen voor de onthulling van dit kolossale gevaarte, het hoogste gebouw van Marokko en Afrika, zijn in volle gang.

Voordat de toren officieel wordt geopend, worden er eerst nog ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd aan de oevers van de Bouregreg-rivier in Salé. Mohamed Yaacoubi, de gouverneur van de regio Rabat-Salé-Kenitra, heeft onlangs een decreet ondertekend voor de onteigening van een enorm gebied van meer dan 70.000 vierkante meter, meldt Maghreb-Intelligence. De onteigening omvat onder meer de gronden waarop de Slaoui-steenfabriek staat. Het doel is om ruimte te creëren voor een natuurgebied, een bosrijke zone en de herinrichting van het pottenbakkerscomplex.

Lees ook: Mohammed VI-toren bijna klaar (video)

De bouw van de Mohammed VI Toren, met een hoogte van 250 meter en 55 verdiepingen, startte in 2018. Het iconische gebouw beslaat een totale oppervlakte van meer dan 100.000 vierkante meter en herbergt een observatieterras, kantoren, appartementen en een luxehotel, allemaal bereikbaar via 40 liften. Ontworpen door de architecten Rafael de la Hoz en Hakim Benjelloun, blinkt de toren uit in ecologische verantwoordelijkheid met LEED Gold- en HQE-certificaten, een geraffineerde esthetiek en talloze innovaties ontwikkeld door de BESIX Engineering-afdeling.

Lees ook: Bouw Mohammed VI-toren in laatste fase

De financiering van het project, met een prijskaartje van 350 miljoen dollar, werd verzorgd door Othmane Benjelloun, de financiële magnaat achter Bank of Africa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team