Zoeken

Mohammed VI-toren bijna klaar (video)

26 februari 2024 - 17:00 - Marokko

©

De bouw van de Mohammed VI-toren in Rabat nadert zijn voltooiing. De eerste bewoners zullen binnenkort hun intrek nemen in de toren, die met 250 meter de hoogste is van Marokko en Afrika.

Op de bouwplaats werken de arbeiders hard aan de afronding van de immense begane grond, die "podium" wordt genoemd en direct grenst aan de nieuwe kade die langs de Bouregreg-rivier wordt aangelegd. Vanaf een observatieplatform op de top van de toren hebben bezoekers een spectaculair uitzicht over de steden Rabat en Salé.

Lees ook: Bouw Mohammed VI-toren in laatste fase

"Binnen, in het voor bezoekers verboden gebied, wordt nog steeds hard gewerkt aan de afronding van de werkzaamheden," aldus een anonieme toezichthouder op de bouwwerkzaamheden aan de website Le360. "Een officiële datum voor de opening is er nog niet."

De bouw van de Mohammed VI-toren, die 55 verdiepingen telt, begon in 2018 en werd gestart door Koning Mohammed VI. De toren heeft een totale vloeroppervlakte van meer dan 100.000 vierkante meter en biedt plaats aan een observatieterras, kantoren, appartementen en een luxehotel. 40 liften zorgen voor een vlotte bereikbaarheid van alle verdiepingen.

Lees ook: Wolkenkrabber Mohammed VI binnenkort ingehuldigd door de Koning

Het project wordt gefinancierd door Othmane Benjelloun, de eigenaar van Bank of Africa, met een bedrag van 350 miljoen dollar. De bouw werd vanwege de Covid-19 pandemie tijdelijk stilgelegd, maar later hervat. De totale investering bedraagt 6 miljard dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team