Zoeken

Primeur voor Mohammed VI Toren

10 april 2022 - 12:20 - Marokko

©

De Belgische bouw- en engineeringgroep Besix bouwt momenteel de 250 meter hoge Mohammed VI-toren in Rabat. Het is de eerste keer dat de robot "BIMPrinter" wordt gebruikt om de grondplannen van de infrastructuur te tekenen.

De bouw van de Mohammed VI-toren vordert goed. Besix gebruikt de robot ’BIMPrinter’ om de grondplannen van de infrastructuur te tekenen, meldt Global construction review. Het is een plotterrobot ontworpen en ontwikkeld door het gelijknamige Belgische bedrijf. Elk detail van de digitale plannen is tot op de millimeter nauwkeurig uitgetekend. Met deze technologie kan Besix in minder dan een dag een volledig plan uitwerken, zegt landmeter Mikolaj Zdebski. Dat is drie keer sneller dan conventionele methoden. Dit bespaart veel tijd voor de bouw van het 55 verdiepingen tellende gebouw.

Lees ook: Marokko: bouw grootste toren van Afrika begint volgende maand

"De kwaliteit is indrukwekkend voor zowel rechte als gebogen lijnen, en het ontwerp weerspiegelt de toekomstige infrastructuur zeer goed", zei hij in een persverklaring. Dit is zeer handig voor de arbeiders, de onderaannemers, maar ook voor de architect en de vertegenwoordigers van de opdrachtgever.

Lees ook: Unesco verzet zich tegen bouw Mohammed VI toren

De Mohammed VI-toren is een symbolisch gebouw dat kadert in het ontwikkelingsplan voor de Bouregreg-vallei bij Rabat. Het plan is ontworpen door de architecten Rafael de la Hoz en Hakim Benjelloun. Het gebouw heeft een hoge milieukwaliteit met LEED Gold en HQE certificaties, een bijzonder geraffineerde esthetiek en een condensaat van innovaties ontwikkeld door de BESIX engineering afdeling. De bouw van de infrastructuur, waarmee in 2018 is begonnen, zal naar verwachting in 2023 worden voltooid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team