Zoeken

Mohammed VI is rijkste Koning van Afrika volgens Forbes

5 juni 2014 - 21:16 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is de rijkste koning in Afrika met een geschatte fortuin van 2 miljard dollar. Deze fortuin dankt hij volgens Forbes aan zijn investeringen, met name in de Holding SNI, Marokkaanse investeringsmaatschappij dat ruim 10 miljard dollar weegt.

De tweede rijkste Afrikaanse koning is Oba Obateru Akinruntan, in een regio van Nigeria (Ugboland). Hij heeft een geschatte fortuin van 300 miljoen dollar. Ugboland is een kleine olierijke staat in Ondo State, in het zuid-westen van Nigeria. Hij is de oprichter van Obat Oil, één van de grootste oliebedrijven in Nigeria. Deze welvarende koning heeft ook succes in de vastgoedbusiness in Londen en Nigeria.

Op de derde plaats komt Oba Okunade Sijuwade van Ile-Ife, ook in Nigeria. Zijn fortuin wordt door Forbes op een kleine 75 miljoen dollar geschat. Oba Okunade Sijuwade is de oprichter van Sijuwade groep, een Nigeriaans conglomeraat met belangen in olie en gas, bouw, ontwikkeling en horeca.

Koning Mswati III van Swaziland staat op de 4e plaats. Mswati III heeft een fortuin van 50 miljoen dollar, maar is waarschijnlijk veel rijker omdat 50 miljoen dollar slechts zijn jaarsalaris vertegenwoordigt. Hij staat aan het hoofd van investeringsholding Tibiyo TakaNgwan, met belangen in de suikerraffinage, de zuivelproducten Parmalat Swaziland, sterke drank en hotels. Zijn holding is 140 miljoen dollar waard.

Tenslotte bezet koning Otumfuo Osei Tutu II van het Ashanti koninkrijk in Ghana de vijfde plaats in de ranking van Forbes, met een fortuin van 10 miljoen dollar. Hij is de oprichter van Transpomech Ghana, een mijnbouwapparatuurbedrijf met een jaarlijkse omzet van 12 miljoen dollar. Koning Otumfuo Osei Tutu II is bovendien eigenaar van heel wat vastgoed in Ghana en Zuid-Afrika en heeft een gigantische verzameling juwelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team