Zoeken

Vier Marokkaanse miljardairs in nieuwe Forbes-ranking

5 maart 2014 - 22:01 - Marokko

©

Net als vorig jaar staan vier Marokkaanse miljardairs in de jaarlijkse Forbes-lijst van rijkste mensen ter wereld. Samen zijn ze goed voor 7,3 miljard dollar.

De rijkste man van Marokko is Othman Benjelloun, wiens fortuin wordt geschat op 2,8 miljard dollar. Hij zakte echter sterk in de ranking, van de 437e plaats in 2013 naar de 609e in 2014. Miloud Chaabi werkt via zijn groep FinanceCom in verschillende sectoren zoals financiën, telecommunicatie en verzekeringen. BMCE bank en RMA Wataniya zijn van hem.

Miloud Chaabi bezet de tweede plaats in Marokko en de 931e wereldwijd. Zijn fortuin wordt geschat op 1,9 miljard dollar. Via zijn groep Ynna Holding investeerde de 84-jarige miljardair in verschillende sectoren zoals plastiek, cement, distributie en voedselverwerking.

Aziz Akhannouch kom op de 1210e plaats wereldwijd, met een fortuin van 1,4 miljard dollar. Minister van Landbouw in de huidige regering, is Akhannouch de stichter van het ’Marokko Groenplan’ voor de ontwikkeling van de landbouw en agro-industrie. Wat business betreft bezit hij met zijn familie, en met name met zijn vrouw Salwa, de groepen Akwa en Aksal. Hij is eigenaar van de mediagroep ’Caractères’ en de tankstations Afriquia. Onlangs opende zijn vrouw de Morocco Mall, grootste winkelcentrum van Marokko.

Anas Sefrioui is de vierde rijkste Marokkaan. Hij bezet de 1356e plaats in de ranking van Forbes met een fortuin van 1,25 miljard dirham. De in Fez geboren zakenman is eigenaar van Addoha Douja, grootste vastgoedgroep van Marokko. Het investeert veel in andere Afrikaanse landen zoals Congo, Mali en Ivoorkust.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team