Zoeken

Mohammed VI 8e rijkste koning ter wereld

12 februari 2015 - 21:04 - Marokko

©

Met een fortuin geschat op 1,5 miljard euro behoort Koning Mohammed VI tot de tien grootste koninklijke fortuinen ter wereld.

Dat blijkt uit een onderzoek van El Mundo, die gegevens gebruikte van Forbes en het satirische tijdschrift Tatler om de ranking op te stellen.

De 87-jarige Bhumibol Adulyadej (Rama IX), Koning van Thailand, staat bovenaan de lijst met een fortuin van 22,586 miljard euro. Hij heeft belangen in vastgoed, banken en landbouw. De sultan van Brunei Hassanal Bolkiak neemt de tweede plaats met een fortuin van ruim 17 miljard euro.

De volgende drie plaatsen worden bezet door de monarchen van Dubai, Abu Dhabi en Saoedi-Arabië. Alle drie bezitten een fortuin van meer dan 15,5 miljard euro. Veel verder volgt de eerste Europese kroon, Prins Hans-Adam II van Liechtenstein, met een fortuin van 3,3 miljard euro via zijn holdings en zijn indrukwekkende kunstcollectie.

De voormalige emir van Qatar Sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani is 7e met een fortuin geschat op ruim 2 miljard euro. Hij bezit onder meer grote eigendommen in de omgeving van de Perzische Golf, maar ook in Europa en meer specifiek in het Verenigde koninkrijk.

Op de 8e en 9e plaatsen volgen Koning Mohammed VI met 1,5 miljard euro en prins Albert van Monaco met 1 miljard euro. De Sultan van Oman Qaboos bin Said sluit de ranking af met een fortuin van ongeveer een miljard euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team