Zoeken

Koning is niet de rijkste man van Marokko

11 oktober 2012 - 20:49 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is niet de rijkste man van Marokko, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Met 2,5 miljard dollar, is de Koning het derde fortuin van het land volgens Forbes magazine.

De rijkste man van Marokko is de miljardair Miloud Chaabi, met een fortuin van 2,9 miljard dollar.

De 83-jarige Miloud Chaabi is ook het zesde fortuin in Afrika. Geboren als herdersjongen die ooit zijn jongere broer zag sterven aan honger in zijn stam "Chaaba" in de regio van Essaouira, is Chaabi nu aan het hoofd van Ynna Holding, één van de grootste groepen in Marokko.

Othman Benjelloun, baas van FinanceCom en BMCE Bank, komt op de tweede plaats in de Forbes ranking, met een fortuin geschat op 2,6 miljard dollar. Benjelloun, 79, is eigenaar van één van de meest welvarende banken in Marokko.

Maar ook als is Koning Mohammed VI niet nummer één volgens Forbes, heeft hij niet te klagen over zijn zaken. Zijn holding SNI haalde een omzet van 26,4 miljard dirham in de eerste helft van het jaar, en een nettowinst van 2,8 miljard dirham. Dit is reeds 700 miljoen dirham meer dan van juni tot december 2011.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team