Zoeken

Mohamed in top 5 jongensnamen in Europa

8 april 2023 - 10:00 - Wereld

©

Mohamed behoort tot de top 5 van meest voorkomende jongensnamen in Europa. Dat blijkt uit een ranglijst op basis van gegevens van verschillende instituten voor statistieken.

Mohamed staat op de vierde plaats in de lijst van de 10 meest gegeven jongensnamen in Europa in 2021, samengesteld door Euronews. Om de ranking op te stellen werd gekeken naar het aantal keren dat een naam voorkomt in de officiële lijsten van alle geanalyseerde landen (Europese Unie, Noorwegen, Zwitserland, Engeland en Wales). Door de spellingen van dezelfde naam bij elkaar op te tellen, werden de meest voorkomende namen in Europa bepaald. De naam Mohamed kwam 22 keer voor in alle spellingen.

Lees ook: Mohamed meest gegeven voornaam wereldwijd

Lucas staat met 42 keer onder alle spellingen, bovenaan de lijst. Hij wordt gevolgd door Alexander (30 keer) en Oliver/Olivier (23 keer). Noah en Elias (21 keer) staan respectievelijk op de vijfde en zesde plaats. Matteo staat op de zevende plaats met 20 keer. Daarna volgen Gabriel (18 keer) en Daniel, Liam en Benjamin (17 keer). Ryan, Martin, David, Leo, Adam, Theodor en Viktor sluiten de top 10 af.

Lees ook: Mohamed, populairste voornaam in Israël

Bij meisjes staat Sofia, dat 56 keer voorkomt in de verschillende spellingen, bovenaan de top 10 van de meest voorkomende meisjesnamen in Europa in 2021.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team