Zoeken

Mohamed Merah, moordenaar van Imad Ben Ziaten, dood

22 maart 2012 - 13:54 - Wereld

©

Mohamed Merah, de vermeende moordenaar van de Frans-Marokkaanse militair Imad Ben Ziaten en zes andere mensen op 11, 15 en 19 maart in Toulouse en Montauban (Frankrijk), is dood. Hij heeft zichzelf uit het raam van zijn appartement gegooid.

De vermeende dader van de moorden van Toulouse overleed na een aanval van de "Raid", een speciale eenheid van de Franse politie.

Vijf agenten raakten gewond na een ongewoon gewelddadig vuurgevecht volgens een lid van de Raid. Mohamed Merad, verschanst in de badkamer van het appartement gelegen in een residentiële wijk van Toulouse, is uit het raam gesprongen terwijl hij bleef schieten. Hij werd dood aangetroffen op een binnenplaats van het flatgebouw.

Parachutist in het Franse leger, is Imad Ben Ziaten, 30, op zondag 11 maart in het hoofd geschoten in Toulouse. De soldaat wordt dit weekend begraven in Mdiq, in het noorden van Marokko.

Update: Francois Molins, Parijse officier van justitie, heeft op een perspunt bekendgemaakt dat Mohamed Merah niet is overleden na uit het raam te zijn gesprongen, maar in zijn hoofd is geschoten. "Jund al-Khilafah" (soldaten van het kalifaat), terroristische organisatie dicht bij Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM), heeft de moorden van Toulouse donderdag op internet opgeëist.

Bladna.nl