Zoeken

Moord Franse militairen: soldaat was Marokkaan

19 maart 2012 - 18:13 - Marokko

©

Een militair van Marokkaanse afkomst, Imad Ibn Ziaten, behoort tot de vier soldaten die vorige week door een onbekende zijn neergeschoten in Frankrijk.

Imad Ibn Ziaten, 30, onderofficier van Marokkaanse afkomst in het Franse leger, is op zondag 11 maart in de namiddag in het hoofd geschoten in de stad Toulouse.

Zijn moordenaar, een man met een scooter, heeft woensdag zijn misdaad herhaald door in de stad Montauban twee soldaten dood te schieten, Mohamed Legouad, Algerijn, en Abel Chennouf, ook van Noord Afrikaanse afkomst. Een derde soldaat van Caribische oorsprong werd ook geraakt en bevindt zich in een kritieke toestand.

Op maandag heeft dezelfde man een Joodse school in Toulouse aangevallen met een wapen van hetzelfde kaliber. Hij opende het vuur op een man buiten de school alvorens het gebouw binnen te lopen en wild in het rond te schieten. Hij vluchtte opnieuw op zijn scooter. Vier mensen, onder wie drie kinderen, kwamen bij de schietpartij om het leven.

De auteur van deze misdaden, een professionele moordenaar wiens daden duidelijk een racistisch motief hebben, laat nooit sporen achter. Enkel één getuige zegt hem kort te hebben gezien. Hij is middelmatig groot en heeft een litteken of een tatoeage op zijn wang. Het gaat mogelijk om een neonazi militair die in 2008 uit het Franse leger was ontslagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team