Zoeken

Schutter Toulouse Mohamed Merah had Marokkaanse goeroe

30 mei 2013 - 17:16 - Wereld

©

Mohamed Merah, moordenaar van de Frans-Marokkaanse militair Imad Ben Ziaten en zes andere mensen in maart 2012 in de Franse Toulouse, wordt gelinkt aan de Marokkaanse Abdelkader el-Farssaoui, alias Abou Jaber.

De schutter van Toulouse zou El-Farssaoui drie weken voor de moorden in België hebben ontmoet. Abdelkader El-Farssaoui wordt ervan verdacht lid te zijn van een Brusselse jihadistische cel.

Mohamed Merah zou door Mohamed Achamalane, leider van de terreurgroep Forsane Alizza in Nice, zijn voorgesteld aan el-Farssaoui, aan wie hij advies zou hebben gevraagd. el-Farssaoui ontkent dit en zegt dat Merrah hem had bezocht met religieuze vragen. Hij zou het nooit over zijn criminele bedoelingen hebben gehad.

Eerder al was bewezen dat Merah kort voor zijn misdaad, een twintigtal keer naar Belgische nummers had gebeld. Een van de nummers behoorde tot een prostituee, vrouw van een bekende crimineel.

In België zou Merah een paar jaar terug, ook contacten hebben gehad met Sabri Essid, die in 2009 was veroordeeld voor zijn samenwerking met Iraakse jihadistische organisaties. Ook Moez Garsallaoui, belangrijke lid van Al Qaeda die Merah in Pakistan zou hebben opgeleid, woonde in Brussel.

Volgens Le Parisien werden een nikab dragend 17-jarige meisje en haar moeder, dinsdag door de politie in Montpellier gearresteerd. Samen hadden ze Latifa Ibn Ziaten, moeder van Imad Ibn Ziaten, via sms met de dood bedreigd, als ze haar boek "Dood voor Frankrijk", niet uit de rekken haalde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team