Zoeken

Moord op Franse soldaten : Imad Ben Ziaten begraven in Marokko

21 maart 2012 - 13:42 - Wereld

©

De Frans-Marokkaanse militair Imad Ben Ziaten, die op zondag 11 maart doodgeschoten is in Toulouse, wordt vandaag begraven in Mdiq, in het noorden van Marokko.

Het slachtoffer, parachutist in het Franse leger, zou zijn vermoord door Mohamed Merah, Frans-Algerijn van 24 jaar en vermeende dader van zeven moorden in Frankrijk.

Imad Ben Ziaten had afgesproken met de "schutter van Toulouse" in verband met een scooter die de militair te koop had gezet op internet. Hij werd doodgeschoten op de plaats van de afpsraak.

De dader is dinsdag geïdentificeerd door de politie. Hij wordt sinds woensdag 3 uur ’s nacht omsingeld in een woning te Toulouse en zegt dat hij zich deze namiddag zal overgeven.

Dinsdag heeft Koning Mohammed VI de moord op Imad Ben Ziaten afgekeurd, alsook de moord op twee andere soldaten van Noord-Afrikaanse afkomst, Mohamed Legouad en Abel Chennouf, en drie kinderen en een leraar bij een Joodse school in Toulouse.

Update 22 maart 2012: Imad Ben Ziaten wordt uiteindelijk pas dit weekend in Mdiq begraven. Zijn stoffelijk overschot is nog niet gerepatrieerd naar Marokko volgens zijn familie. Een religieuze ceremonie zal eerst worden gehouden in de Franse moskee van Rouen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team